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Château Saint-Pierre 2006

Bordeaux - Saint-Julien - Rosso - 13° Château Saint-Pierre Château Saint-Pierre 2006 1030/06
  • Parker : 90
  • J. Robinson : 16,5

Château Saint-Pierre 2006, Saint-Julien


Di colore porpora scuro, il naso dello Château Saint-Pierre 2006 presenta intense note di frutti neri, come di mora e ribes nero. La bocca mostra una bella struttura e l'equilibrio tra i tannini e l'alcool è perfetto. È composto da 73% di Cabernet Sauvignon e 27% di Merlot. Una sensazione di pienezza e untuosità completa la persistenza in bocca che sprigiona un'esplosione d'aromi: caffè, vaniglia, cachou. Classica annata della denominazione Saint-Julien, tipicamente bordolese nello stile dei vini.

Wine Advocate-Parker :
Tasted at the château, the 2006 Château Saint-Pierre has a ripe blackberry, kirsch, cedar and liquorice-scented bouquet that feels as if it is approaching its drinking plateau. The palate is sweet on the entry with liquorice-tinged black fruit, slightly rustic tannins, quite spicy and peppery towards the finish. There is impressive body to this Saint-Pierre, even though it does not possess the precision that more recent vintages have displayed. Tasted April 2016.;2016 - 2030
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Château Saint-Pierre 2006, Saint-Julien


Di colore porpora scuro, il naso dello Château Saint-Pierre 2006 presenta intense note di frutti neri, come di mora e ribes nero. La bocca mostra una bella struttura e l'equilibrio tra i tannini e l'alcool è perfetto. È composto da 73% di Cabernet Sauvignon e 27% di Merlot. Una sensazione di pienezza e untuosità completa la persistenza in bocca che sprigiona un'esplosione d'aromi: caffè, vaniglia, cachou. Classica annata della denominazione Saint-Julien, tipicamente bordolese nello stile dei vini.

Wine Advocate-Parker :
Tasted at the château, the 2006 Château Saint-Pierre has a ripe blackberry, kirsch, cedar and liquorice-scented bouquet that feels as if it is approaching its drinking plateau. The palate is sweet on the entry with liquorice-tinged black fruit, slightly rustic tannins, quite spicy and peppery towards the finish. There is impressive body to this Saint-Pierre, even though it does not possess the precision that more recent vintages have displayed. Tasted April 2016.;2016 - 2030
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