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Penfolds : Saint Henri Shiraz 2006

Southern Australia - Rosso - 14.5° Penfolds Penfolds 2006 G406/06
  • Parker : 95+

"St Henri" di Penfolds è un puro Shiraz australiano ed è considerato l'alter ego del grande "Grange", vino di punta della stessa casa. Si presenta con un colore rosso scuro e un bouquet di aromi che ricordano praline di cioccolato fondente, ma anche frutta rossa e violette. In bocca il "St Henri" 2006 è elegante, denso di sentori di ciliegia e mirtillo accompagnati da morbidi tannini. Il finale è lungo, con note carnose. In breve, è un vino ricco e denso.



Wine Advocate-Parker :
Blended of 89% Shiraz and 11% Cabernet Sauvignon, the 2006 St Henri Shiraz is a blend of 5 different South Australia sub-regions spanning from Robe to Clare Valley. Never seeing new oak, this vintage was aged 15 months in seasoned 1460 liter vats. Very deep garnet-purple colored, it has a purely fruited nose giving notes of intense cassis, crushed blackberries, some kirsch, black pepper, baking spices and cloves. Full, rich and concentrated, it's still a bit taut with very crisp acid and firm finely textured tannins, giving a long berry laced finish. Consider drinking it from 2013 to 2025+.
Prezzi scontati
€ 91,99
EUR 505.0 Millesima In stock

Penfolds, come ogni anno, tutti i vini che Millésima vi propone furono comprati direttamente nella proprietà.

"St Henri" di Penfolds è un puro Shiraz australiano ed è considerato l'alter ego del grande "Grange", vino di punta della stessa casa. Si presenta con un colore rosso scuro e un bouquet di aromi che ricordano praline di cioccolato fondente, ma anche frutta rossa e violette. In bocca il "St Henri" 2006 è elegante, denso di sentori di ciliegia e mirtillo accompagnati da morbidi tannini. Il finale è lungo, con note carnose. In breve, è un vino ricco e denso.



Wine Advocate-Parker :
Blended of 89% Shiraz and 11% Cabernet Sauvignon, the 2006 St Henri Shiraz is a blend of 5 different South Australia sub-regions spanning from Robe to Clare Valley. Never seeing new oak, this vintage was aged 15 months in seasoned 1460 liter vats. Very deep garnet-purple colored, it has a purely fruited nose giving notes of intense cassis, crushed blackberries, some kirsch, black pepper, baking spices and cloves. Full, rich and concentrated, it's still a bit taut with very crisp acid and firm finely textured tannins, giving a long berry laced finish. Consider drinking it from 2013 to 2025+.
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