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Château Montrose 2010

Bordeaux - Saint-Estèphe - Rosso - 14° Château Montrose Château Montrose 2010 1052/10
  • Parker : 99
  • J. Robinson : 18

Château Montrose 2010, 2° Cru Classé di Saint Estèphe

Lo Château Montrose 2010 trova posto tra le più grandi annate mai prodotte a Montrose. Ha bisogno almeno di un'altra dozzina d'anni di conservazione. Il vino è opaco, nero e blu, con un naso incredibile di mirtillo e di liquore di mora, con note di incenso, di liquirizia e di fiore d'acacia. I tannini sono sorprendentemente dolci e allo stesso tempo ben evidenti. Questo Saint-Estèphe dello Château Montrose è corposo, persino robusto, con una grande purezza e profondità, con un finale che dura circa un minuto. La conservazione và dai 50 ai 75 anni. Robert Parker



Wine Advocate-Parker :
Tasted at the Montrose vertical in London, the 2010 Montrose was the youngest vintage by some 115 years, but it is undeniably one of the best. It is a blend of 53% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 9% Cabernet Franc and 1% Petit Verdot picked from 27 September until 15 October. Deep, almost opaque in color, it has a tightly wound, arresting nose of blackberry, bilberry, crushed violets and graphite all with quite brilliant delineation. The palate is medium rather than full-bodied, laden with plenty of fruit, grippy like many 2010s with a structured, masculine and tannic finish that wards you away for another 10-15 years. However, it is still possible to admire the purity and delineation of this long-term Montrose, a wine that comes with a compulsory cellaring. Patience will be handsomely rewarded. How long can you wait? Tasted June 2016.;2030 - 2080
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Château Montrose, come ogni anno, tutti i vini che Millésima vi propone furono comprati direttamente nella proprietà.

Château Montrose 2010, 2° Cru Classé di Saint Estèphe

Lo Château Montrose 2010 trova posto tra le più grandi annate mai prodotte a Montrose. Ha bisogno almeno di un'altra dozzina d'anni di conservazione. Il vino è opaco, nero e blu, con un naso incredibile di mirtillo e di liquore di mora, con note di incenso, di liquirizia e di fiore d'acacia. I tannini sono sorprendentemente dolci e allo stesso tempo ben evidenti. Questo Saint-Estèphe dello Château Montrose è corposo, persino robusto, con una grande purezza e profondità, con un finale che dura circa un minuto. La conservazione và dai 50 ai 75 anni. Robert Parker



Wine Advocate-Parker :
Tasted at the Montrose vertical in London, the 2010 Montrose was the youngest vintage by some 115 years, but it is undeniably one of the best. It is a blend of 53% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 9% Cabernet Franc and 1% Petit Verdot picked from 27 September until 15 October. Deep, almost opaque in color, it has a tightly wound, arresting nose of blackberry, bilberry, crushed violets and graphite all with quite brilliant delineation. The palate is medium rather than full-bodied, laden with plenty of fruit, grippy like many 2010s with a structured, masculine and tannic finish that wards you away for another 10-15 years. However, it is still possible to admire the purity and delineation of this long-term Montrose, a wine that comes with a compulsory cellaring. Patience will be handsomely rewarded. How long can you wait? Tasted June 2016.;2030 - 2080
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