Immagine per Fonseca : Vintage Port 2011 da Millesima Italia
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Fonseca : Vintage Port 2011

Duriense - Porto - Rosso - 20° Fonseca Fonseca 2011 4007/11
  • Parker : 87
  • J. Robinson : 19,5
Della ben nota Maison di Porto Fonseca, questo Vintage 2011 si presenta di un intenso colore nero con riflessi violacei. Il naso, concentrato, libera aromi di mirtillo, lampone e di more seguiti da note di prugna e legno esotico. In bocca, i tannini gli conferiscono profondità e volume. Il finale sviluppa deliziose note di frutta matura, di cioccolato nero e di liquirizia. Prodotto solo nelle annate di ottima qualità, i vini Porto Vintage rappresentano i fiori all'occhiello della grande abilità delle maison della denominazione Porto.

Wine Advocate-Parker :
The 2011 José de Sousa Tinto is a blend of 47% Grande Noir, 33% Trincadeira and 20% Aragonez. Mostly unoaked, it was partly aged with oak staves for 8 months (for 30% of the production run), a mixture of American and French, and about 5% of the remaining juice was aged in clay pots. It comes in at 14.4% alcohol. Quite lovely, this is an elegant, middle-of-the-road wine with nice focus, moderate tannins and a fruit-forward feel. It has a certain earthy hint to it - not just the clay pots, by the way, but also the grape blend. Overall, it drinks great now, but it is not likely to reward cellaring, even if it holds well for a few years, as it should.
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Della ben nota Maison di Porto Fonseca, questo Vintage 2011 si presenta di un intenso colore nero con riflessi violacei. Il naso, concentrato, libera aromi di mirtillo, lampone e di more seguiti da note di prugna e legno esotico. In bocca, i tannini gli conferiscono profondità e volume. Il finale sviluppa deliziose note di frutta matura, di cioccolato nero e di liquirizia. Prodotto solo nelle annate di ottima qualità, i vini Porto Vintage rappresentano i fiori all'occhiello della grande abilità delle maison della denominazione Porto.

Wine Advocate-Parker :
The 2011 José de Sousa Tinto is a blend of 47% Grande Noir, 33% Trincadeira and 20% Aragonez. Mostly unoaked, it was partly aged with oak staves for 8 months (for 30% of the production run), a mixture of American and French, and about 5% of the remaining juice was aged in clay pots. It comes in at 14.4% alcohol. Quite lovely, this is an elegant, middle-of-the-road wine with nice focus, moderate tannins and a fruit-forward feel. It has a certain earthy hint to it - not just the clay pots, by the way, but also the grape blend. Overall, it drinks great now, but it is not likely to reward cellaring, even if it holds well for a few years, as it should.
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