Lo Château Quintus, proprietà di Clarence Dillon, è l'antico Château Tertre Daugay ribattezzato Quintus. L'assemblaggio di questo Saint-Emilion Grand Cru utilizza in quest'annata il 69% di Merlot e il 31% di Cabernet Franc. L'aspetto è denso e violaceo. Il naso del Quintus 2014 rivela note di lampone, pepate e speziate. La bocca è rotonda e morbida e svela tannini maturi e pieni di sapore. Un'adeguata freschezza sottolinea lo splendido fruttato. Tale sensazione persiste in un finale espressivo e fine. Armonioso ed elegante!
The 2014 Quintus was quite backward and tight-lipped when I tasted it from bottle: broody black cherries and black plum, a touch of clove and fresh mint eventually surfacing. The palate is silky smooth on the entry, a Saint Emilion that caresses and seduces the senses. It is very pure with lovely black cherry, blueberry and white pepper notes, although I would be seeking a little more structure and tension on the finish. It is a wine that goes out to give pleasure, but I hope there is more personality and terroir expression that will develop in the future.