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Château Quintus 2014

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Saint-Emilion Grand Cru 2014 Bordeaux

Lo Château Quintus, proprietà di Clarence Dillon, è l'antico Château Tertre Daugay ribattezzato Quintus. L'assemblaggio di questo Saint-Emilion Grand Cru utilizza in quest'annata il 69% di Merlot e il 31% di Cabernet Franc. L'aspetto è denso e violaceo. Il naso del Quintus 2014 rivela note di lampone, pepate e speziate. La bocca è rotonda e morbida e svela tannini maturi e pieni di sapore. Un'adeguata freschezza sottolinea lo splendido fruttato. Tale sensazione persiste in un finale espressivo e fine. Armonioso ed elegante!

Parker : 90 / 100
J. Suckling : 90 / 100
Wine Advocate-Parker :
The 2014 Quintus was quite backward and tight-lipped when I tasted it from bottle: broody black cherries and black plum, a touch of clove and fresh mint eventually surfacing. The palate is silky smooth on the entry, a Saint Emilion that caresses and seduces the senses. It is very pure with lovely black cherry, blueberry and white pepper notes, although I would be seeking a little more structure and tension on the finish. It is a wine that goes out to give pleasure, but I hope there is more personality and terroir expression that will develop in the future.
BordeauxSaint-Emilion
Alcol
14.5

Varietà di uva
Merlot/Cabernet Franc

Vino Dolce
No

J. Robinson
16.5+

J. Suckling
90

R. Gabriel
17

Vinous - A. Galloni
93

Wine Spectator
91

Paese
Francia

Certificazione
AOC

Vigneto
Libournais

Regione
Bordeaux

Denominazione
Saint-Emilion

Colore
Rosso

Produttore
Château Quintus

Classificazione
Grand cru

Parker
90

Allergeni
Contiene solfiti

1.1.3