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Clos Fourtet 2010

Bordeaux - Saint-Emilion - Rosso - 14.5° Clos Fourtet Clos Fourtet 2010 1116/10
  • Parker : 98
  • J. Robinson : 17,5

Clos Fourtet 2010, Premier Cru Classé B Saint Emilion

Il vino Clos Fourtet 2010, realizzato con l'87% di Merlot, il 10% di Cabernet Sauvignon ed il 3% di Cabernet Franc, coniuga freschezza e vigorosità al naso come al palato. Il bouquet aromatico si compone principalmente di frutti neri, si ritrovano anche note di liquirizia e di frutti esotici. La bocca è seducente e rotonda, con tannini maturi e densi. Il finale di questo Saint-Emilion è molto lungo e rivela un lato molto fresco.

Wine Advocate-Parker :
The wine has an opaque blue/black color and abundant notes of forest floor, spring flowers, black raspberry and blueberry liqueur in the aromatics along with hints of espresso and white chocolate. The wine is dense, full, rich, unctuously textured and very full-bodied, with its extravagant glycerin, fruit and extract covering the wine's somewhat tannic structure. This is a bigger, more restrained and structured wine than the outrageously flamboyant and prodigious 2009. Give it 5-8 years of cellaring and drink it over the following 30-40 years.
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Clos Fourtet, come ogni anno, tutti i vini che Millésima vi propone furono comprati direttamente nella proprietà.

Clos Fourtet 2010, Premier Cru Classé B Saint Emilion

Il vino Clos Fourtet 2010, realizzato con l'87% di Merlot, il 10% di Cabernet Sauvignon ed il 3% di Cabernet Franc, coniuga freschezza e vigorosità al naso come al palato. Il bouquet aromatico si compone principalmente di frutti neri, si ritrovano anche note di liquirizia e di frutti esotici. La bocca è seducente e rotonda, con tannini maturi e densi. Il finale di questo Saint-Emilion è molto lungo e rivela un lato molto fresco.

Wine Advocate-Parker :
The wine has an opaque blue/black color and abundant notes of forest floor, spring flowers, black raspberry and blueberry liqueur in the aromatics along with hints of espresso and white chocolate. The wine is dense, full, rich, unctuously textured and very full-bodied, with its extravagant glycerin, fruit and extract covering the wine's somewhat tannic structure. This is a bigger, more restrained and structured wine than the outrageously flamboyant and prodigious 2009. Give it 5-8 years of cellaring and drink it over the following 30-40 years.
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